Hírek Hírek

Megjelenés: 2008.01.28. 11:08 Utolsó módosítás: 2009.10.16. 12:45

Hamarosan lejár a határidő
archív

Rendkívül nagy az érdeklődés az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) finanszírozott, a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtható támogatás iránt. Eddig közel négyszázan adták be támogatási kérelmüket, legtöbben a maximálisan adható összeget célozták meg. A jövő héten lejár a kérelmek beadási határideje, legközelebb csak 2009. április 15. és május 15. között lesz lehetőségük az érintetteknek e támogatást igényelni.

Az intézkedés célja a fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságalapításának, valamint a birtokstruktúra átalakításának előmozdítása, a mezőgazdasági munkaerő javítása, a vidék népességmegtartó képességének növelése és a mezőgazdasági tevékenység hosszú távú fenntartása. A támogatás mértékének összege üzemmérethez kötött, összege elérheti a 40.000 eurót is.

A kérelmek benyújtására 2007. december 3. óta van lehetőség a Hivatal (MVH) területileg illetékes megyei kirendeltségeihez, írott formában, postai úton. Ennek határideje 2008. február 7.

Az előbbi követelményeket célszerű szem előtt tartani, mert azon kérelmeket, melyeket nem a megfelelő formanyomtatványon, vagy nem postai úton, vagy nem a megadott határidőn belül nyújtották be a Hivatalnak mérlegelés nélkül el kell utasítania.