Hírek

Figyelem! Megjelent az új méhészeti rendelet!

Figyelem! Megjelent az új méhészeti rendelet!

Utolsó módosítás: 2013.12.20 09:45

Megjelent a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján igénybe vehető támogatások végrehajtását szabályozó 118/2013. (XII. 16.) VM rendelet,

Figyelem! Megjelent az új méhészeti rendelet! amely alapján az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) tagsági viszonnyal rendelkező méhész-gazdálkodók 2014. január 6-ától nyújthatják be - a 2013/2014. végrehajtási évre vonatkozó - támogatás iránti kérelmeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

A támogatás igénybevételéhez az MVH közleményeiben új kifizetési kérelem nyomtatványokat rendszeresít, amelyek már elérhetőek az MVH honlapján. Támogatás kizárólag az új nyomtatványokon igényelhető!

A 2013/2014. végrehajtási évben a támogatási jogosultság alapja a méhész-gazdálkodó tulajdonában lévő, továbbá a 2013 évre vonatkozó őszi méhegészségügyi vizsgálat során megállapított és azt követően legkésőbb 2014. január 15-éig a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) nyilvántartásba vett méhcsaládok száma!

A Mezőgazdasági És Vidékfejlesztési Hivatal felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a TIR nyilvántartásba való bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy határidőn túli teljesítéséért a méhész-gazdálkodó felelős, annak minden jogkövetkezményével együtt!

Egyszerűsödött azonban, a TIR bejelentés eljárásrendje: a méhcsaládszám-változás illetékes állategészségügyi hatósághoz történő bejelentéséhez már nem szükséges az ENAR-koordinátor, illetve a hatósági állatorvos aláírása.

 

 


Az online ügyfélszolgálati rendszer kibővítésre került az MVH-nál, így az összes EMVA-ból finanszírozott jogcím és az Egységes Kérelem jogcímeivel kapcsolatos információk elérhetőek az www.mvh.gov.hu oldalon az Elektronikus ügyintézés menüpont Ügyfél tájékoztatási rendszer alkalmazásban.

 


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: