Hírek Hírek

Megjelenés: 2010.04.26. 14:06 Utolsó módosítás: 2010.04.26. 14:09

Figyelem! A Területazonosítási kérelmeket május 15-ig kell beadni!
archív

Az EMVA agrár-környezetgazdálkodási támogatás területazonosítási kérelmet, a kifizetési kérelem benyújtása előtt, 2010. május 15-ig kell beadni a 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet módosítása a 31/2010. (III. 30.) FVM rendelet alapján.

Ez vonatkozik a jogerős támogatási határozattal rendelkező ügyfelekre és a jogorvoslattal élőkre is, akik fellebbezést, keresetlevelet nyújtottak be a támogatási kérelmen szereplő területeikre vonatkozóan. Fellebbezéssel, jogorvoslati eljárással érintett területekre is fel kell tölteniük a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területek poligonjait, amennyiben kifizetési kérelmet szeretnének benyújtani. A területazonosítási kérelem benyújtó felülete módosult, a kitöltési útmutatóban megtalálják a változásokat. Amennyiben már korábban elkezdte benyújtani a Területazonosítási kérelmet, és azt szeretné tovább tölteni, akkor a megszemélyesítésnél a Támogatási határozatot, a Vis maiornál a Nem-et kell kiválasztani. Amennyiben a korábbi megszemélyesítéstől eltérően szeretné a Területazonosítási kérelmét feltölteni, mert fellebbezés vagy keresetlevél van folyamatban vagy jogutódlással, vis maioros kötelezettség-átvállalással érintett a kérelme, akkor a korábban megadott poligonok és adatok elvesznek, és ekkor a megszemélyesítésnél a Támogatási kérelmet vagy a Vis maiornál az Igent kell kiválasztani. Részletes tájékoztatást a kitöltési útmutató tartalmazza.

Fontos tudni, hogy a 2010-es egységes kérelmen, minden esetben az új MePAR alapján kell feltölteni a területazonosítási kérelmet. Azok az ügyfelek, akik április 6-a előtt elkezdték a területazonosítási kérelmüket feltölteni, azokban a blokkokban, ahol már korábban töltöttek fel poligont, ott a korábbi 2009. évi MePAR blokkokat fogják találni. Azokban a blokkokban, amelyekben korábban még nem töltöttek fel poligont, ott már az új, 2010-es MePAR blokkokat látják.

Amennyiben valaki már korábban elkezdte a területazonosítási kérelmet feltölteni, de a 2010-es MePAR blokkokat szeretné látni, és így beadni a területazonosítási kérelmet, akkor a korábban már feltöltött poligonokat és a 8. részt, a „Kötelezettségvállalás területeit" törölje ki, és új felvitelnél már az új MePAR blokkok alapján tudja feltölteni a kérelmet.