Hírek

Figyelem! A gazdálkodási napló vezetésére kötelezett ügyfelek a „web-GN” nyomtatványt 2017. január 1-től március 1-ig nyújthatják be!

Figyelem! A gazdálkodási napló vezetésére kötelezett ügyfelek a „web-GN” nyomtatványt 2017. január 1-től március 1-ig nyújthatják be!

Utolsó módosítás: 2017.02.10 11:12

A Vidékfejlesztési Program részeként meghirdetett pályázati felhívások egyes intézkedései esetében a kötelezően vezetett gazdálkodási naplóból a felhívásokban meghatározott adatokat elektronikus úton kell beküldeni a „web-GN” elnevezésű nyomtatványon:

  • agrár-környezetgazdálkodási kifizetés
  • ökológiai gazdálkodás támogatás
  • NATURA 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációs kifizetések
  • kompenzációs kifizetések a Természeti Hátránnyal Érintett Területeken
  • vízvédelmi célú nem termelő beruházások: vízvédelmi és vizes élőhely létrehozása, fejlesztése
  • élőhelyfejlesztési célú nem termelő beruházások

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy ez a kötelezettség az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet alapján a környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogramban támogatottakra is vonatkozik.

Bármelyik támogatás igénybevételekor csak egyetlen elektronikus nyomtatványt kell letölteni, a pályázati kiírás vonatkozó előírásai szerint kitölteni és ügyfélkapun keresztül beküldeni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (NÉBIH). A szükséges nyomtatványok a NÉBIH honlapján, a http://anyk.nebih.gov.hu/ linken keresztül érhetőek el közvetlenül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben a gazdálkodási napló adatain alapuló webGN nyomtatványt a fenti határidőig nem nyújtják be, az a kifizetési kérelmek ügyintézésekor szankciókat von maga után.

Fentiekre tekintettel kérjük a gazdálkodókat, hogy vállalt kötelezettségeiknek határidőben tegyenek eleget!

 


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: