Hírek Hírek

Megjelenés: 2007.10.16. 16:00 Utolsó módosítás: 2009.10.15. 16:03

Felhívás!
archív

ANYATEHÉNTARTÁS – SOK A HIÁNYOS KÉRELEM A termeléshez kötött anyatehéntartás támogatás iránti kérelmek jelentős hányadánál hibásak, nem megfelelőek a kérelmezett állatok adatai. A hiányosságok általában a termékenyítések dokumentálásával kapcsolatosak - pl. elmulasztották tehén termékenyítésének bejelentését, vagy a már lezajlott elléshez nem lehet megfelelő dátumú termékenyítést kapcsolni, esetleg a termékenyítő bika fajtája hibás.

Felhívjuk az érintett állattartók figyelmét, hogy a termékenyítések illetve természetes fedeztetés adatait nem a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), hanem a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) Központba, a Szarvasmarha Termékenyítése Rendszer (TER) nyilvántartási útmutatóiban meghatározott bizonylatok (Termékenyítési jegy, Termékenyítési napló, Fedeztetési jegy, Háremszerű és szabad pároztatást bejelentő lap) megküldésével kell bejelenteni!

A bejelentés mesterséges termékenyítés esetén a termékenyítést végző szakember (inszeminátor, vagy állatorvos), a természetes pároztatások esetén az állattartó kötelessége. (Eredeti termékenyítési jegy hiányában, az inszeminátor által a tenyésztőnél hagyott másod példány beküldése is megfelel.)

A bejelentéseket minden esetben az MgSZH  központi ügyfélszolgálati irodájához (MgSZH Központ, TER, 1525, Budapest, Pf. 30.) legkésőbb 2008. január 31-ig postai úton kell eljuttatni.  

A termékenyítési bizonylatok nyilvántartása, illetve rendszerbe történő felvitele ügyében az MVH illetékesség hiányában nem tud eljárni.