Hírek

Elindult a kiegészítő anyajuh de minimis támogatás kifizetése

Elindult a kiegészítő anyajuh de minimis támogatás kifizetése

Utolsó módosítás: 2014.11.03 12:59

Novembertől több, mint 230 millió Ft utalása kezdődik meg az arra jogosult gazdálkodónak a kiegészítő anyajuh de minimis támogatás keretében.

Elindult a kiegészítő anyajuh de minimis támogatás kifizetése November elején kapják kézhez az érintett gazdák a támogatásról szóló határozatukat, melynek összegét elkezdte utalni a hivatal – áll az MVH közleményében.
Kiegészítő de minimis támogatásra jogosultak azon mezőgazdasági termelők, akik a 23/2013. (IV. 9.) VM rendelet alapján anyajuhtartás támogatásra jogosultak és 2014. április 30-ig nyilatkoztak arról, hogy megfelelnek az agrár- és vidékfejlesztési állami támogatásokkal kapcsolatos egyes eljárási kérdésekről szóló 353/2012. (XII. 13.) Korm. rendelet 11/A. §-ában meghatározott feltételeknek.

A támogatás a 23/2013. (IV. 9.) VM rendelet 22–24. §-a szerinti támogatás alapját képező állatok után vehető igénybe.

Ez a támogatási forma azoknak az állattartóknak nyújt segítséget, akik gazdaságukban juhhús előállítás céljából nőivarú juhokat tartanak.

Fennálló köztartozás esetén az MVH a kiegészítő anyajuh de minimis támogatást a lejárt köztartozás összegével csökkentve fizeti ki.


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: