Hírek

Baromfitartók figyelem! Június 30-ig nyújthatóak be az étkezési tojást termelő tyúkállományok, valamint tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatása iránti kérelmek

Baromfitartók figyelem! Június 30-ig nyújthatóak be az étkezési tojást termelő tyúkállományok, valamint tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatása iránti kérelmek

Utolsó módosítás: 2019.06.17 13:34

Az étkezési tojást termelő tyúkállományok, valamint tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatását azon ügyfelek igényelhetik, akik megfelelnek az étkezési tojást termelő tyúkállományok, valamint tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatásának feltételeiről szóló 38/2016. (VI. 6.) FM rendeletben meghatározott feltételeknek.

A támogatási jogosultság alapját képező állatlétszám 2019/2020. tárgyévi jóváhagyásához a támogatási kérelmet a Magyar Államkincstár (Kincstár) honlapján közzétett nyomtatványokon (N0801 számú Támogatási kérelem és N0802 számú Szakmai ellenőrzési lap támogatási kérelemhez) kell benyújtani 2019. június 30-áig a Kincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához (1476 Budapest, Pf. 407. címre), az előírt mellékletek csatolásával.

Figyelemmel arra, hogy a benyújtási időszak utolsó napja munkaszüneti nap, a támogatási kérelmet legkésőbb 2019. július 1. napján még postára lehet adni.

A nyomtatványok a 23/2018. (IV. 16.) számú Kincstár Közlemény mellékleteként megtalálhatók a Kincstár honlapján (www.mvh.allamkincstar.gov.hu).

Amennyiben nem áll rendelkezésre minden csatolandó dokumentum, a támogatási kérelem nyomtatványt abban az esetben is be kell nyújtani legkésőbb 2019. július 1. napjáig, a hiányzó mellékletek csatolására hiánypótlás keretében lesz lehetőség, azonban a határidőn túl benyújtott támogatási kérelmeket a Kincstárnak a hatályos jogszabályi előírások alapján el kell utasítania.

Fontos, hogy a 2019/2020-as támogatási évben csak az a gazdálkodó jogosult kifizetés igénybevételére – a tárgyévet követő évben benyújtott kifizetési kérelem alapján –, aki rendelkezik jóváhagyott vagy részben jóváhagyott támogatási kérelemmel.


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: