Hírek

Az MVH elindította a 2014. évi növényi génmegőrzési támogatások kifizetéseit

Az MVH elindította a 2014. évi növényi génmegőrzési támogatások kifizetéseit

Utolsó módosítás: 2014.12.15 11:49

A genetikai erőforrások megőrzése intézkedés keretében 2014. december 13-án kezdte el a növényi genetikai erőforrások és mikroorganizmusok ex situ megőrzéséhez nyújtandó támogatás 4. éves kifizetési kérelmeinek teljesítését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.

A  beérkezett 29 kifizetési kérelemből eddig 24 ügyfélnek több mint 400 millió forint összegben hagyta jóvá a támogatásokat az MVH. A beérkezett támogatási kérelmek jóváhagyására a keresztellenőrzések befejezését követő 30 napon belül kerül sor, a kifizetések folyamatosak lesznek.

A jogcím 2011-ben indult, 5 éves kötelezettségvállalással. A támogatás célja az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a genetikai erőforrások megőrzése intézkedés keretében a növényi genetikai erőforrások és mikroorganizmusok ex situ megőrzéséhez nyújtandó támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 53/2011. (VI. 10.) VM rendelet 1. mellékletében felsorolt növényfajok és - fajták, valamint azok vad- és rokon fajai és fajtái megőrzése, felszaporítása, és a mezőgazdaság területén hasznos és káros tevékenységet végző mikroorganizmusok megőrzése.


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: