Hírek

Augusztus 15-ig lehet dönteni a kistermelői támogatási rendszerbe történő belépésről!

Augusztus 15-ig lehet dönteni a kistermelői támogatási rendszerbe történő belépésről!

Utolsó módosítás: 2015.08.07 13:27

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja az érintett gazdálkodók figyelmét, hogy gondosan mérlegeljék, belépnek-e az új támogatási rendszerbe, mert azt csak az idén tehetik meg. Eddig 50 ezren kérték ezt a támogatási formát. Az MVH az ügyfelek kellő tájékoztatása érdekében lehetővé tette, hogy közvetlenül az igénylő felületről kalkulátor segítségével a gazdálkodók kiszámolhassák, megéri-e belépniük a rendszerbe.

Évente minimum 500 és maximum 1250 euró a minden közvetlen támogatás helyébe lépő átalánytámogatás igényelhető összege. Az a gazdálkodó választhatja ezt a támogatási formát, aki rendelkezik legalább 1 hektár mezőgazdasági területtel és 2015-ben egységes kérelmet nyújtott be. A 2015-re megállapított támogatási összeget éves átalánytámogatásként kaphatja a termelő 2020-ig, ha megőrzi a belépéskori területnagyságot.
A rendszer az 5,5-6 hektárnál nem nagyobb gazdaságoknak nyújt egyszerűsített feltételeket, az 1,0-2,2 hektár földterülettel rendelkezők kifejezetten jól járhatnak, hiszen az éves átalánytámogatásukat 500 euróig felkerekítik.
2015. augusztus 15. jogvesztő határidő, későbbiekben már nem lehet a rendszerbe bejelentkezni!
A szükséges teendőkről szóló információk itt olvashatók.


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: