Hírek

Akár elutasításra is kerülhet az AÖP kérelme amennyiben ezeket a hibákat elkövette a georeferált fotókkal kapcsolatban

Akár elutasításra is kerülhet az AÖP kérelme amennyiben ezeket a hibákat elkövette a georeferált fotókkal kapcsolatban

Utolsó módosítás: 2023.11.13 13:01

Amennyiben a gazdálkodó az AÖP jogcím keretében a Kizárólag alternáló kasza használata gyakorlatot választotta, abban az esetben az Agro-ökológiai Programhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló 15/2023. (VI.19.) AM rendelet 24. § (5) bekezdése alapján minden olyan földhasználati kategóriára vonatkozóan csatolni kell a mobilGazda alkalmazás segítségével a tevékenységgel érintett területek egyikén készített, legalább egy georeferált fényképet, amelyen a kaszálóeszköz és annak vágófelülete is jól látható.

A Kizárólag alternáló kasza használata gyakorlat két földhasználati kategóriában választható, Natura 2000 gyep és Nem Natura2000 (egyéb) gyep földhasználati kategóriában. A georeferált fényképről pontosan tudni lehet, hogy hol és milyen irányban készült. Ez azt jelenti, hogy amennyiben nem kizárólag egy földhasználati kategóriában került kiválasztásra a gyakorlat, abban az esetben mindkét kategóriára vonatkozóan el kell készíteni a fotót legalább egy táblán. Amennyiben Önnek kizárólag egy földhasználati kategóriában került csatolásra az Egységes kérelméhez a georeferált fénykép, abban az esetben még van lehetősége a másik kategóriában is a csatolmány pótlására.

A fentieken túl általános probléma, hogy az elkészült fénykép nem került csatolásra az Egységes kérelemhez.

Ebben az esetben a MobilGazda alkalmazásban a Fényképkészítés saját felhasználásra menüpontba belépve azt láthatjuk, hogy az adott fénykép Beadva állapotban van. Azonban ez nem azt jelenti, hogy az egységes kérelemben is becsatolásra került a georeferált fotó. Ahhoz, hogy a támogatás előírásainak eleget tegyünk, szükség van arra, hogy az egységes kérelem adatváltozás felületén csatoljuk a képeinket.

Hogyan lehet ellenőrizni utólag, hogy beküldte-e az elkészített georeferált fotót? Lépjen be az Egységes kérelem felületre, válassza ki a Kérelemhez csatolt fényképek fület, és ha ezen a fülön nem szerepel a fénykép, abban az esetben nem csatolta még be a kérelembe. Ebben az esetben kérjük, hogy ezt még tegye meg 2023. december 31. napjáig.

A csatolás menetét az Egységes kérelem felhasználói kézikönyv 4.11. fejezete tartalmazza.

 


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: