Hírek Hírek

Megjelenés: 2016.09.27. 14:55 Utolsó módosítás: 2016.09.27. 14:55

A Vidékfejlesztési Pályázatok előzetes helyszíni szemléjéről

A 110/2016.(V.25.) kormányrendelet értelmében a közelmúltban átalakult az operatív programok rendszere, ezen belül a Vidékfejlesztési Pályázatok (VP) értékelési folyamata. Az új rendszerben a pályázatok bírálata szétvált.

A beérkező VP pályázatok jogosultságvizsgálata a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) hatáskörébe tartozik, míg a tartalmi értékeléseket (elbírálás, pontozás) projektértékelők végzik, a pályázatokról a döntést pedig a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkársága hozza meg.

A helyszíni vizsgálat (előzetes helyszíni szemle) továbbra is az MVH hatásköréhez tartozik és a folyamat jogosultságvizsgálati szakaszának része.

Felhívjuk a tisztelt támogatást igénylők figyelmét, hogy a jogszabályok szerint, amennyiben a helyszíni vizsgálat nem tár fel hibát, eltérést, vagy hiányosságot, úgy az még nem értékelhető a kérelem jóváhagyásaként!

A pályázat elbírálásának lezárása érdemi döntéssel történik, amelyről a támogatást igénylő értesítést kap. E döntések meghozatala során az eljáráshoz kapcsolódó valamennyi adminisztratív és helyszíni vizsgálat eredményét figyelembe kell venni.

A fentiek alapján jól látható, hogy a bírálati folyamat több lépcsőből áll, a végső értékelést, pontozást és döntést a Miniszterelnökség hozza meg.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a Vidékfejlesztési Program (VP) megnövekedett pályázati mennyisége ellenére ütemterv szerint dolgozza fel, és folyamatosan végzi a pályázatokkal kapcsolatos feladatait.