Hírek Hírek

Megjelenés: 2007.08.07. 15:59 Utolsó módosítás: 2009.10.15. 16:22

A helyszíni-ellenőrzés a szélhámosok újabb terepe
archív

Az Európai Unió által finanszírozott agrár- és vidékfejlesztési támogatások kezelésével, kifizetésével megbízott Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) feladatai körébe tartozik az érintetett földterületek, projektek EU-előírásoknak megfelelő helyszíni-ellenőrzése is.

A tavalyi hasonló esetek után, most ismét arról értesültünk, hogy - Csongrád megyében - két személy, magát helyszíni ellenőröknek kiadva, megtévesztett egy idős gazdálkodót, és munkadíjként 10 ezer forintot ki is csalt tőle.
Mivel hasonló szélhámossággal az ország más térségeiben is próbálkozhatnak,  felhívjuk az agrár- és vidékfejlesztési támogatások kedvezményezettjeit, hogy az a helyszíni ellenőrzési céllal őket felkereső   személyeket kellő elővigyázatossággal fogadják. Az MVH helyszíni ellenőrei magukat a hivatal emblémájával ellátott műanyag azonosító kártyával igazolják.  Az ellenőrzés időpontjáról a hivatal az érintett kedvezményezettet általában előre értesíti, és az ellenőrök az elvégzett vizsgálat fejében soha pénzt, vagy egyéb ellenszolgáltatást nem kérhetnek. Akik helyszíni ellenőrök részéről ezektől eltérő, rendellenes körülményeket észlelnek, nagy valószínűséggel szélhámosok próbálkozásának kiszemeltjei.