Hírek

Vissza 2017. február 24-étől újra igényelhető méhészeti támogatás!

2017. február 24-étől újra igényelhető méhészeti támogatás!

Utolsó módosítás: 2017.02.24 10:00

Megjelent a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján igénybe vehető támogatások végrehajtását szabályozó 4/2017. (I. 23.) FM rendelet, amely alapján az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnél (OMME) tagsági viszonnyal rendelkező méhész-gazdálkodók, valamint az OMME és a tagszervezetei 2017. február 24-étől nyújthatják be – a 2016/2017. végrehajtási időszakra vonatkozó – kifizetési kérelmeiket a Magyar Államkincstárhoz (Kincstár).

A támogatás igénybevételéhez a Kincstár közleményeiben új kifizetési kérelem nyomtatványokat rendszeresít, amelyek már elérhetőek a Kincstár honlapján (elérési útvonal: www.mvh.allamkincstar.gov.hu / Közlemények). Támogatás kizárólag az új nyomtatványokon igényelhető!

A 2016/2017. végrehajtási időszakban a méhész-gazdálkodók esetében a támogatási jogosultság alapja a 2016. évre vonatkozó őszi méhegészségügyi vizsgálat során megállapított és azt követően legkésőbb 2017. február 23-áig az illetékes állategészségügyi hatósághoz beérkezett bejelentések alapján a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem Kincstárhoz történő benyújtásának napján is a méhész-gazdálkodó tulajdonában lévő méhcsaládok száma. A TIR nyilvántartásba 2017. február 23-át követően bejelentett méhcsaládok után támogatás nem vehető igénybe!

A Kincstár felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét arra, hogy a TIR nyilvántartásba való bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy a határidőn túli teljesítéséért a méhész-gazdálkodó felel, annak minden jogkövetkezményével együtt!

 


Kövesse a MobilGazdát a Facebookon: